سه شنبه ۰۱ آبان ۰۳

آيا با فوايد شگفت انگيز روغن حيواني آشنا هستيد

۷۲ بازديد

روغن حيواني كه در ايران به آن روغن زرد يا روغن كرمانشاهي مي گويند. فرآورده اي حيواني و روغن خوراكي است كه از شير گاو يا گوسفند تهيه مي شود. اين روغن محلي يكي از روغن هاي پرمصرف در برخي از نقاط ايران است و بهترين و مرجح ترين نوع آن در منطقه كرمانشاه تهيه مي شود كه طعم و بوي خوب و ارزش غذايي بالايي دارد.

 

در طرز تهيه سنتي شير را دلمه مي كنند و سپس به دوغ تبديل مي كنند و با استفاده از مشك و پختن كامل آن كره به دست مي آيد. طعم و كيفيت روغن حيواني بستگي زيادي به نحوه تغذيه و چرا دارد. دامداري شش اين روغن زماني كه گله هاي گوسفند از گياهان معطر ارتفاعات منطقه كرمانشاه مي چرند بو و طعم خاصي پيدا مي كند.

 

تفاوت روغن حيواني با روغن كرمانشاهي

 

روغن حيواني فرقي نمي كند، يعني اين روغن همان روغن كرمانشاهي است. اما به دليل آب و هوا، مراتع سرسبز و شرايط خاص منطقه كرمانشاه، روغن توليدي در اين منطقه شهرت زيادي پيدا كرده است.

 

از گذشته تاكنون كرمانشاه مركز توليد روغن كرمانشاهي محسوب مي شده است.

روغن كرمانشاهي از شير گاو و گوسفند كرمانشاهي به دست مي آيد و به عنوان بهترين نوع روغن زرد در ايران شناخته مي شود. كشاورزان كرمانشاهي يك بار در اواسط بهار و يك بار در اواسط پاييز روغن توليد مي كنند. روغن توليد شده در فصل بهار طعم و بوي بهتري دارد زيرا حيوان از مراتع سرسبز بهاري تغذيه مي شد.

 

همه اين عوامل باعث شد كرمانشاه به عنوان مركز توليد اين روغن خوراكي ظاهر شود. پس روغن كرمانشاهي در واقع همان روغن حيواني است و تنها به دليل عطر و طعم چراي دام در دامنه هاي زاگرس و شير دام در اين منطقه دليل اين نام گذاري شده و روغن كرمانشاهي به برندي معروف تبديل شده است.

قيمت روغن كرمانشاهي يا همان روغن زرد گاوي محلي به خلوص و نحوه درست كردن آن توسط افراد محلي با تجربه بستگي دارد. در واقع روغن حيواني گاوي اصل فقط توسط افراد بومي كه مثل نهاوند در امتداد رشته كوه زاگرس هستند، با بالاترين كيفيت توليد مي شود.

 

تفاوت روغن حيواني گوسفندي و گاوي

 

البته استفاده از اين روغن براي پخت و پز، انتخاب بسيار بهتري نسبت به روغن هاي تراريخته و صنعتي است، اما در نظر داشته باشيد كه روغن هاي حيواني انواع مختلفي دارند و بهتر است قبل از خريد، تفاوت هاي آنها را بدانيد.

 

به طور كلي روغن گاو و گوسفند نرم تر از ساير روغن هاي حيواني است و روغن گوسفند و گاوميش به خصوص روغن گاوميش چوب غليظ تر از ساير روغن هاي حيواني است. از نظر علماي طب سنتي خواص روغن گاو يا گوسفند مشابه است و اين دو نوع روغن قويتر و بهتر از ساير انواع روغن به خصوص «كره» هستند.

 

زيرا گاوها كمتر و كمتر چرا مي شوند و كمتر از مراتع استفاده مي شود. از نظر عملي، روغن گاو نسبت به روغن گوسفند معطر كمتري دارد و به دليل افزايش توليد شير گاو، قيمت روغن گاو قطعا كمتر از روغن گوسفند است.

 

همچنين بسته به ميزان استفاده از روغن گاو و بره در تهيه آن، روغن مخلوط از نظر عطر و طعم بين اين 2 روغن قرار مي گيرد.

 

و باز با مراجعه به كتب مرجع طب سنتي ايران در مي يابيم كه طبيعت انواع روغن حيواني گرم و مرطوب است. به عبارت دقيق تر، همه روغن هاي حيواني اعم از گوسفند يا گاو طبيعت گرم و مرطوب دارند و با افزايش سن رطوبت آنها كاهش و خشكي آنها افزايش مي يابد. بنابراين اينكه مي گوييم جوهر روغن گاو خنك كننده است، سخني نادرست و فاقد اثبات علمي است.

 

معرفي بهترين روغن خوراكي

 

در گذشته به دليل تحرك زياد مردم در طول روز، هميشه از روغن حيواني براي تامين قواي بدني استفاده مي شد و هم اكنون نيز از اين روغن در خاورميانه، چين، هند و آمريكا بسيار استفاده مي شود.

 

هندي ها بزرگترين مصرف كنندگان اين نوع روغن هستند.

در سنت هاي پزشكي كهن مانند طب چيني، طب ايراني و آيورودا، اين روغن عنصر كليدي در برخي تركيبات دارويي بوده و به عنوان روغن پايه ضمادهاي گياهي يا مرهم هايي براي درمان سوختگي، جاي زخم و التهاب استفاده مي شود.

 

به گفته بسياري از كارشناسان بهترين روغن خوراكي از نظر طب سنتي روغن حيواني است. به گفته اين متخصصان، اين روغن نقش مهمي در سلامت، استقامت و قدرت بدني، شادابي و شفافيت پوست دارد.

 

روغن حيواني محلي براي پخت و پز

 

در حال حاضر 3 نوع روغن براي تهيه غذاهاي ايراني در بازار موجود است. اين سه نوع روغن پخت و پز عبارتند از روغن سرخ كردني، روغن پخت و پز و روغن سالاد. كاربرد هر كدام از عنوان آنها قابل درك است.

 

  • روغن سرخ كردني براي پخت و پز و درست كردن انواع كوكو و انواع كتلت، فلافل، سيب زميني، بادمجان، كدو و ... استفاده مي شود. زيرا روغن سرخ كردني مي تواند دماي بالا را براي مدت طولاني تحمل كند و غذا در هنگام سرخ كردن در دماي بالا آسيبي نمي بيند.
  • روغن هاي آشپزي بايد براي چيزهايي غير از سرخ كردن استفاده شود، مثلاً براي پخت برنج و خورش ها و ساير غذاها استفاده شود. بهتر است روغن پخت و پز را به مدت طولاني در دماي بالا نگه نداريد.
  • اما روغن كاهو را هرگز نبايد حرارت دهيد و مي توانيد آن را به انواع سالادها مانند كاهو، سالاد سزار، سالاد فصل و ... اضافه كنيد. يا روي سالاد بريزيد.

 

 

 

 

در حالي كه برخي از چربي ها مي توانند گرما را تحمل كنند، برخي نمي توانند و اگر در معرض حرارت بيش از حد قرار گيرند، طعم و مواد مغذي خود را در طول فرآيند پخت از دست مي دهند. نقطه دود روغن حيواني براي پخت و پز قابل قبول است. در ضمن اين روغن بيشتر از استفاده از كره يا مواد ديگر براي پخت و پز مناسب است و بهترين روغن براي پخت غذاهاي ايراني است.

 

روغن حيواني براي پخت برنج

 

روغن هاي مناسب براي پخت برنج داراي عطر و طعم متفاوتي هستند كه مي توانيد با توجه به ذائقه خود انتخاب كنيد. براي تهيه پلوي خوشمزه بايد برنج ايراني مرغوب را با مقدار مناسب روغن حيواني بپزيد.

 

زيرا بهترين روغن براي پخت برنج ايراني روغن حيواني است. همانطور كه مي دانيد برنج در سفره ايرانيان جايگاه ويژه اي دارد و پخت پلوي ايراني آسان نيست و تكنيك خاص خود را دارد.

 

بهترين روغن خوراكي براي پخت برنج ايراني، روغن حيواني يا روغن كرمانشاهي است.

ايران به عنوان يك صادركننده موفق در اين منطقه شناخته مي شود زيرا اين كشور انواع نفت را مطابق با استانداردهاي جهاني توليد مي كند. برندهاي مختلفي از اين روغن در كرمانشاه و ساير مناطق كشور توليد و عرضه مي شود.

 

به هيچ عنوان به روغن هاي كارخانه اي اعتماد نكنيد و حتما آن را از توليد كنندگان محلي تهيه كنيد.

 

خواص روغن حيواني براي سلامتي

 

آيا روغن حيواني مضر است؟ ميزان قابل توجه چربي اشباع شده در اين روغن طي 30 سال گذشته به آن شهرت بدي بخشيده است، اما تحقيقات جديد نشان مي دهد كه برخلاف تصور عموم، مصرف متوسط ??اين نوع روغن خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش مي دهد.

 

  • اين روغن براي افزايش انرژي بسيار مفيد است. اين روغن از طيف وسيعي از اسيدهاي چرب با زنجيره كوتاه و متوسط ??ساخته شده است كه براي بدن بسيار مفيد است. در حالي كه بيشتر چربي موجود در غذا به چربي بدن تبديل شده و باعث افزايش وزن مي شود.
  • روغن‌هاي حيواني مي‌توانند انرژي مورد نياز براي انجام فعاليت‌هاي روزانه را براي ورزشكاران و كساني كه سبك زندگي پرانرژي دارند، فراهم كند.
  • اين روغن از نظر طب ايراني پاك كننده، رفع اسپاسم، قدرت پادزهر، دفع سموم و جلوگيري از رسيدن اثر زهر مار به قلب است.
  • روغن حيواني پوست را نرم مي كند، صورت را تميز مي كند، مغز و سينه را از آلودگي ها پاك مي كند و بدن را پر مي كند. همچنين سودمندترين چيز در بيماري وبا استفاده از روغن گاو به وفور چه در غذا و چه در روغن بدن است.
  • روغن گوسفند و روغن گاو براي درمان خشكي بيني و گلو و سرفه خشك، يرقان، سنگ طحال و كليه مفيد است. نرم مي شود و مي جوشد يا ورم مي كند و پادزهر همه سموم است و ضد الكل است و كليه و مثانه را گرم مي كند ولي زياده روي در مصرف آن معده را ضعيف مي كند.

خواص روغن حيواني براي رحم

 

از نظر طب سنتي يكي از راه هاي درمان تنبلي رحم، مسح كردن رحم، تخمدان ها و معده با روغن حيواني و خوردن غذاي پخته شده با روغن زرد است. زيرا مصرف اين روغن باعث افزايش قدرت و قدرت بدن مي شود.

 

اگر خانم ها يك قاشق چاي خوري روغن زرد يا حيواني را زير شكم و كمر به مدت 20 دقيقه ماساژ دهند، اين روغن جذب پوست و مويرگ هاي رحم مي شود و در رفع خشكي رحم بسيار موثر است.

 

طبع روغن حيواني اصل

 

طبق كتب پزشكي و حكيمان طب سنتي، انواع روغن حيواني طبيعت گرم و سرد دارند و با بالا رفتن سن اين نوع روغن، رطوبت آن كاهش و خشكي آن افزايش مي يابد.

 

 مقدار مصرف روغن حيواني

 

افزودن روزانه دو تا سه قاشق غذاخوري روغن حيواني به رژيم غذايي، راهي عالي براي وارد كردن ويتامين هاي محلول در چربي به بدن است.

 

ميزان متعادل مصرف روغن حيواني در روز حداكثر 30 گرم است، بنابراين افرادي كه از چربي هاي حيواني استفاده مي كنند بايد توجه داشته باشند كه از مصرف روزانه 30 گرم در روز بيشتر نشوند. طبق اين اصل، مصرف اين نوع چربي به بدن آسيبي نمي رساند.

 

روغن حيواني حاوي مقادير زيادي ويتامين A، ويتامين E، ويتامين D و ويتامين K است.

روغن هاي حيواني حاوي اسيد چرب به نام اسيد لينولئيك مزدوج (CLA) هستند. اين اسيد چرب داراي طيف گسترده اي از مزاياي سلامتي است. به عنوان مثال، يك مقاله علمي در سال 2018 نشان داد كه CLA رژيم غذايي با كاهش 15 درصدي بيماري قلبي مرتبط است.

 

اگر از سندرم روده تحريك پذير يا بيماري كرون رنج مي بريد و بدن شما ممكن است در جذب ويتامين هاي محلول در چربي مشكل داشته باشد، روغن حيواني مي تواند با رساندن اين مواد مغذي به بدن به بهبود سلامت شما كمك كند.

 

بدن ما قادر به سنتز اين نوع اسيد چرب از مواد غذايي كه دريافت مي كنيم نيست، بنابراين يك رژيم غذايي سالم به مقدار مناسبي از اين اسيد چرب نياز دارد. در مطالعه اي كه روي موش هاي آزمايشگاهي انجام شد، مشخص شد كه سطوح پايين اين اسيد چرب باعث ريزش مو، ريزش پوست و تاخير در بهبود زخم مي شود.

 

خريد روغن حيواني

 

اگر به دنبال مجموعه اي قابل اطمينان و كار بلد براي خريد روغن حيواني هستيد و قصد خريد روغن حيواني كرمانشاهي درجه يك را داريد، حتما به همين آدرس مراجعه كنيد.

كاشت نهال انجير

۷۰ بازديد

كاشت نهال انجير

درخت انجير از جمله زيباترين و خارق العاده ترين درختان ميوه به شمار مي رود كه شما مي توانيد علاوه بر برداشت انجير هاي خوشمزه و پر خاصيت از آن، به عنوان درخت زينتي در حياط خانه تان به كاشت و پرورش آن اقدام كنيد. اگر شما نيز در فكرتان خريد نهال ميوه و كاشت آن را مي پرورانيد و دوست داريد كم و كاستي از جانب شما براي توليد محصول با كيفيت و زياد صورت نگيرد، جهت آگاهي كامل از كاشت نهال انجير، شرايط كاشت نهال و زمان كاشت و… تا انتهاي مقاله با ما همراه باشيد.

ارتفاع درخت انجير از ? تا ?? متر متغيير مي باشد و بستگي به شرايط محيط كاشت آن دارد؛ تا كنون ??? گونه از انجير شناسايي شده و ميوه هاي رسيده از درخت در رنگ هاي سبز، زرد، بنفش و قهوه اي چيده مي شوند و به صورت ميوه يا بعدا پس از گذراندن مراحل خشك كردن به شكل خشكبار و با طعم هاي بي نظير مورد استفاده قرار مي گيرند.

برگ هاي درخت انجير پهن و منشعب بوده و شيرابه شيري رنگ با مزه تند و سوزان از آن در جريان است. اكنون در ادامه مطالب به نكات لازم در كاشت نهال انجير توجه شما را جلب مي كنم.

براي تكثير درخت انجير روش هاي مختلفي وجود دارد. اين روش ها در دو گروه تكثير جنسي و غير جنسي قرار ميگيرند. تكثير جنسي، زماني مورد استفاده قرار ميگيرد، كه شما دانه هاي درشتي از ميوه انجير به دست آورده باشيد. به گونه اي كه اين دانه ها زير دندان شما مشخص باشند. تكثير غيرجنسي هم به روش هاي مختلفي مانند پيوند، خواباندن شاخه، پاجوش و قلمه زدن تقسيم مي گردد. رايج ترين روش براي تكثير درخت انجير قلمه زدن است.

https://alphanahal.ir/fig-seedling/

انواع روش كاشت درخت انجير:

به‌صورت كلي، دو روش براي تكثير و كاشت درخت انجير، وجود دارد:

روش جنسي

روش غيرجنسي

از روش جنسي زماني مي‌توانيد استفاده كنيد كه دانه‌هاي داخل ميوه به حدي بزرگ باشند كه زير دندان مشخص شوند. در اين صورت مي‌توانيد با كاشت دانه‌ها، اقدام به كاشت و پرورش Fig tree،  نماييد. روش غيرجنسي نيز به سه روش پيوند، خواباندن شانه، پاجوش و قلمه زدن انجام مي‌شود. در ادامه اين روش‌ها را بررسي مي‌كنيم.

 

 كاشت درخت انجير به روش قلمه زدن:

قلمه زدن به دو روش مستقيم و كاشت نهال خزانه‌اي انجام مي‌شود. در روش مستقيم، شما بايد حفره‌اي به عمق يك و نيم متر و پهناي هفتاد سانتي‌متر ايجاد كرده و قلمه را در آن بكاريد. دقت كنيد كه قلمه انتخاب شده بايد ضخامتي حدود سه سانتي‌متر داشته باشد و قد آن نيز حدوداً هفتاد سانتي‌متر باشد. حفره‌هايي كه براي كاشت ايجاد مي‌كنيد بايد حدوداً ?0 متر از يكديگر فاصله داشته باشند تا مانع رشد يكديگر نشوند.

در روش قلمه زدن خزانه‌اي، قلمه‌هاي ?0 الي ?0 سانتي‌متري از درختان ? تا ? ساله جدا شده و به همان روش قلمه مستقيم كاشته مي‌شوند. حدود يك‌سال بعد، بهترين نهال‌ها را انتخاب كرده و آن‌ها را به مكان اصلي منتقل كنيد.

در نحوه كاشت مستقيم قلمه، ابتدا چاله هايي به عمق ? تا ?. ? متر و طول و عرض حدود ?? سانتيمتر تا يك متر حفره شده و در اسفند ماه تا ابتداي فروردين ماه، قلمه هاي ? يا ? ساله و يا مسن تر كه ?? تا ?? سانتيمتر طول و ? تا ? سانتيمتر قطر دارند، تهيه شده و كاشته مي شوند. مسافت ها بين چاله ها بسته به قدرت نهايي درختان حاصله از ? تا ?? متر متغيير است.

كاشت نهال انجير با روش پاجوش:

اين روش كاشت درخت انجير؛ در زمستان بهتر جواب مي‌دهد. پس از رسيدن زمان مناسب، پاجوش‌ها را در حفره‌هايي كه از قبل آماده كرده‌ايد بكاريد. براي كاشت بايد يك حفره دو متري ايجاد كرده، سپس يك و نيم متر از آن را با خاك پر كرده و شاخه را در آن بكاريد. اين كار به نهال انجير، كمك مي‌كند تا به‌سادگي ريشه‌هاي خود را در خاك ساكن كند.

درخت انجير معمولا زياد پاجوش مي‌دهند، بنابراين ميتوان از آنها در ازدياد درخت استفاده كرد. پاجوش‌ها را در بهمن و يا اسفند ماه در گودال‌هاي حفر شده قرار مي دهند، و اطراف آن را خاك مي‌ريزند. در اين روش تعدادي از شاخه‌ها را حذف كرده و فقط ? تا ? شاخه باقي مي‌گذارند. در مناطقي كه كشت انجير به صورت آبي مي‌باشد، ابتدا گودالي به عمق ? متر حفر كرده و ?.? متر آن را با خاك پر مي‌كنند. سپس گودال را آب داده و نهال را داخل آن ميكارند.

خوب است بدانيد، ازدياد به‌وسيله قلمه به دليل مقاومت بهتر گياه حاصله در مقابل سرما، نسبت به پاجوش برتري دارد.

 كاشت درخت انجير به روش خواباندن شاخه:

اين روش، شبيه به پاجوش است با اين تفاوت كه شاخه از درخت جدا نمي‌شود و به همان شكل، خم شده و به زير خاك هدايت مي‌شود. با گذشت زمان، شاخه ريشه مي‌دهد و تبديل به درخت جديدي مي‌شود.

قلمه زدن درخت انجير چگونه صورت مي‌پذيرد؟

قبل از آموزش قلمه زدن درختان انجير، لازم است كه با قوانين انتخاب قلمه آشنا باشيد:

  • درخت مادري كه انتخاب مي‌كنيد بايد سالم، قوي و پربار باشد.
  • سرشاخه‌هاي 2 تا 3 ساله درخت را براي قلمه زدن انتخاب كنيد.
  • طول قلمه‌ها بايد حدود ?0 سانتي‌متر باشد.
  • قطر قلمه‌ها حداقل يك سانتي‌متر باشد.
  • قلمه‌هاي بخش انتهايي درخت انجير، بهتر از شاخه‌هاي وسطي و بالايي درخت هستند.

براي قلمه زدن و كاشت نهال انجير، شاخه را انتخاب كرده و با اندازه مناسب برش بزنيد. براي برش زدن حتماً از وسيله استفاده كنيد و شاخه را نشكنيد. شاخه‌هاي بريده‌شده را تا بهار سال آينده در دماي 0 تا ? درجه و رطوبت بالا نگهداري كنيد. در اين شرايط قلمه ريشه زده و آماده كاشت مي‌شود. پس از رسيدن بهار، قلمه‌ها را در جاي مناسب بكاريد و به آن رسيدگي كنيد. پس از گذشت يك سال، نهال آماده انتقال به‌جاي اصلي است.

كاشت زمان مناسب نهال انجير

يكي از مهم ترين نكات كاشت نهال آگاهي از زمان مناسب جهت كاشت نهال در دستيابي به رشد موثر آن محسوب مي شود. اوايل اسفند ماه و اولين نيمه فرودين ماه زمان بسيار خوبي است تا نسبت به كاشت نهال اقدام نماييد‌. در اين مواقع از سال نهال در دوره خواب قرار دارد و بارش باران بر عملكرد آن در آينده اثر بسيار مثبتي خواهد گذاشت.

شرايط مناسب كاشت و پرورش درخت انجير

كاشت درخت انجير مختص مناطق گرمسيري است. چون اين درخت در مناطق سرد امكان رشد و باروري چنداني ندارد. به همين خاطر بسياري از افراد پرورش درخت انجير را در محيط داخلي منزل امتحان مي كنند.

كاشت درخت انجير در گلدان امكان شباهت سازي براي رشد را فراهم مي كند. عده اي نيز كشت باغچه اي درخت انجير را ترجيح مي دهند اما در فصل زمستان پوشش مناسبي براي محافظت از سرما ايجاد مي كنند.

 درجه حرارت

درخت انجير مخصوص مناطق نيمه گرمسيري بوده و نيازمند زمستان ملايم و تابستان گرم است. اين درخت به همان اندازه كه در برابر گرما مقاوم است، در مقابل سرما مخصوصا در دوران جواني حساس ميباشد. بنابراين سرما يك عامل محدود كننده در كاشت اين درخت به حساب مي‌آيد. از لحاظ درجه حرارت، انجير در دماي حدود ?? تا ?? درجه به‌خوبي رشد مي‌كند. هرچند كاشت اين درخت در گستره وسيع‌ دمايي ميسر مي‌باشد، اما بايد بدانيد دماي بالاتر از ?? درجه كيفيت محصول را به طور محسوس كاهش مي‌دهد.

نور مورد نياز درخت انجير :

درخت انجير يك گياه نيمه گرمسيري است و در محيط پرنور كشت مي شود.اين درخت به تابش مستقيم نور خورشيد براي رشد و ثمر دهي نياز دارد.انجير زمستانهاي ملايم همراه با بارندگيهاي پراكنده و تابستانهاي گرم را بيشتر ترجيح مي دهد عليرغم اينكه انجير بومي نواحي نيمه بياباني است، درجه حرارتهاي پايين زمستان، بيشتر از گرماي بالاي تابستان كشت آن را محدود مي سازد، بطوري كه درختان انجير گرماي شديد را بدون خسارت جدي به كيفيت ميوه تحمل مي كند.انجير مانند هر گياه خزان دار نيمه گرمسيري كه به شرايط خشك آب و هوايي وابسته است تحت شرايط رطوبت نسبي پايين، تابش شديد نور خورشيد، درجه حرارت بالاي تابستانه (?? تا ?? درجه سانتيگراد در ماههاي تير و مرداد) و زمستانهاي ملايم به خوبي رشد مي كند. اگر پرورش درخت انجير را در محيط منزل و در گلدان انجام مي دهيد، اين گلدان را در محل مناسبي براي دريافت تابش روزانه قرار دهيد.

وضعيت بارندگي :

زماني كه ?.? سانت از خاك انجير خشك شده باشد، زمان آبياري است. آبياري درخت انجير بايد به طور منظم انجام شود. اين درخت براي رشد به آب كافي نياز دارد. اگر با زرد شدن برگ هاي درخت انجير مواجه شديد، بايد ميزان آب دهي را افزايش دهيد.

اگر اين درختان به شكل ديمي كاشت شده اند، بايد ??? تا ??? ميلي متر بارش را از فصل پاييز تا ابتداي فصل بهار دريافت كنند. رطوبت نسبي كمتر از ??% براي درختان انجير بهتر است. زيرا رطوبت نسبي بالا، شيوع و آلودگي به اكثر بيماريهاي قارچي و نيز شكاف خوردن ميوه كه در زمان رسيدن ميوه صورت ميگيرد را تشديد مي كند.

اگر بارندگي كاهش يابد، بهتر است كشت آبي را براي درخت انجير دنبال كنيد. در زمان لقاح درخت نبايد در معرض بارندگي باشد. چون محصول آن به شدت كم مي شود. ميوه انجير در بارندگي هاي كم و هواي خشك به شكل دم كوتاه و كوچك مي شود اما در هواي مرطوب به شكل بزرگ و دراز رويت مي گردد. اگر در محيط منزل اقدام به آبياري گلدان انجير مي كنيد، در هر بار آبياري ?.? ليتر براي آن در نظر بگيريد.

باد :

وزش باد يا بارندگي در طول انجام عمل بار دهي ممكن است با ايجاد اختلال در پرواز طبيعي زنبور انجير (Blostophaga) در انجام فعاليت گرده افشاني و تشكيل ميوه، وقفه و ممانعت ايجاد كند. با وجود اين، وزش نسيم ملايم در هنگام خشك شدن ميوه مناسب است. زيرا به رسيدن مطلوب ميوه ها كمك مي كند.

نياز سرمايي درخت انجير :

نياز سرمايي درختان انجير براي شكست ركود زمستاني از صفر تا مقدار كم گزارش شده است، سرماي مورد نياز براي شكستن استراحت انجير به قدري كم است كه چند هفته هواي خنك براي آن كافي است بطوري كه ??? تا ??? ساعت دماي كمتر از ? درجه سانتيگراد نياز سرمايي آن را بر طرف مي سازد.

وضعيت خاك :

خاك مناسب براي كاشت درخت انجير خاكي از شن نرم تا رس سخت را در بر مي گيرد اما در خاك هاي ليموني بهترين رشد و نمو را از خود نشان مي دهد. اين خاك از نظر اسيديته بايد بين ? تا ?.? باشد. مقاومت گياه انجير بالاست و در محيط هايي با خاك خشك و شور نيز كشت مي گردد.

آبياري:

هر چند درخت انجير قادر به رشد و توليد محصول در مناطق كم آب مي باشد اما كم آبي هميشه مانع اصلي بر رشد طبيعي آن به حساب مي آيد و ميزان بازده درخت را كاهش مي دهد؛ لذا آبياري فوري و زياد نهال انجير پس از كاشت به دليل تماس بهتر ريشه با آب و خاك جهت جذب مواد معدني براي شروع سريع تر رشد ضرورت دارد.

شايع‌ترين بيماري و آفات درخت انجير چه است:

پس از كاشت، درخت در بعضي شرايط ممكن است دچار آفت يا بيماري بشود. شايع‌ترين بيماري‌ها و آفات درخت انجير، عبارت‌اند از:

بيماري بلايت

بيماري سياهك

سفيدك سطحي

پوسيدگي طوقه و ريشه

پوسيدگي طوقه و ريشه

شپشك ستاره‌اي

كنه تارتن

مگس

مبارزه با آفات و بيماري هاي درخت انجير

مبارزه با آفات و بيماري‌ها نيز از اقدامات ضروري در كاشت و پرورش درخت انجير مي‌باشد.

مورچه اولين آفتي است كه در بحث مراقبت از انجير مطرح مي‌شود. مورچه به دو طريق، به باغات انجير خسارت وارد مي‌كند. اولين مورد در زمان گرده‌افشاني ميباشد، بدين صورت كه با شكار حشره پلاستوفاگا (عامل گرده‌افشاني)، باعث پائين آمدن ميزان گرده افشاني و در نهايت ريزش ميوه‌هاي تلقيح نشده مي‌شود.

مورد دوم نيز مربوط به زمان رسيدن و خشك شدن ميوه بوده، كه با تغذيه از ميوه‌هاي رسيده و خشك باعث كاهش كيفيت و كميت محصول مي‌شود. مبارزه با مورچه ها، معمولا به روش سنتي و با ريختن سم به دور تنه درخت و لانه مورچه انجام مي‌شود.

از ديگر آفات مهم انجير، شب‌پره هندي، پروانه برگ‌خوار، سوسك شاخك‌بلند، مگس ميوه انجير، مگس سركه و كته تار عنكبوتي مي‌باشد، كه مبارزه با آنها از طريق سموم مختلف امكان‌پذير است.

مهمترين بيماري‌هاي انجير نيز، شامل «شانكر يا خشكيدگي شاخه انجير»، «ترشيدگي ميوه انجير» و بيماري «موزائيك انجير» مي‌باشد.

چند نوع هرس داريم و هرس درخت انجير چگونه انجام مي‌شود؟

زماني كه شاخه‌ هاي آسيب‌ ديده و داراي بيماري بر روي درخت ديده مي‌شود، درخت نياز به هرس دارد. گاهي اوقات هرس درخت براي اين انجام مي‌شود كه درخت قوت بگيرد و رشد بهتري داشته باشد. با هرس درخت، تقريباً نيمي از اندازه آن را مي‌كاهيد. بهترين زمان هرس، در زمستان و هنگام خواب زمستاني درخت است. شاخه‌هايي كه روي شاخه‌هاي اصلي ميوه دهي رشد مي‌كنند و داراي زاويه كمتر از ?? درجه هستند نيز نياز به هرس دارند.

انواع هرس درخت انجير:

  • هرس بهره‌برداري
  • تشكيل درخت به شكل پابلند
  • هرس درخت انجير و تشكيل درخت به شكل بوته

https://alphanahal.ir/

بهترين قيمت آسياب قهوه صنعتي و نيمه صنعتي ايراني

۷۳ بازديد

بهترين قيمت آسياب قهوه صنعتي و نيمه صنعتي ايراني

آيا شما به دنبال بهترين قيمت آسياب قهوه صنعتي و نيمه صنعتي ايراني هستيد؟ آيا مي دانيد بهترين آسياب قهوه بايد چه ويژگي هايي داشته باشد؟ آيا بين خريد آسياب قهوه ايراني و خارجي ترديد دارد. ما در ادامه اين پست به تمام سوالات شما پاسخ خواهيم داد.

بهترين آسياب قهوه صنعتي

فارغ از اين كه شما قصد خريد آسياب قهوه ايراني يا خارجي را داشته باشيد بهترين آسياب قهوه صنعتي بايد داراي مشخصات منحصر به فردي باشد كه عبارتند از:

قدرت زياد موتور

در آسياب قهوه صنعتي قدرت موتور حائز اهميت است. زيرا حجم قهوه براي آسياب زياد مي باشد از اين رو بايد قدرت و سرعت موتور به گونه اي باشد كه بتواند در سريع ترين زمان ممكن بهترين نتيجه را در بر داشته باشد. توجه داشته باشيد آسياب قهوه صنعتي بايد در عين سرعت براي آسياب كردن قهوه كيفيت بالايي داشته باشد يعني آسياب در عملكردهاي طولاني مدت هم بتواند يك آسياب حرفه اي يكنواخت و يكدست داشته باشد.

فن قدرتمند براي خنك كنندگي

مهم ترين نكته براي آسياب حرفه اي طولاني مدت، گرم نشدن دستگاه است زيرا با افزايش دما و گرم شدن موتور پودر قهوه برشته مي شود و كيفيت خوبي ندارد از اين رو دستگاه هايي كه فن خنك كنندگي ندارند بايد براي مدتي خاموش باشند تا دما كاهش پيدا كند و دوباره ادامه آسياب را انجام دهند اين در حالي است كه دستگاه آسياب قهوه با فن خنك كنندگي اين مشكلات را ندارند و به راحتي مي توانند در ساعت هاي طولاني با عملكرد خوب كار كنند و اين مساله باعث صرفه جويي در زمان و انرژي خواهد بود. توجه داشته باشيد قيمت آسياب قهوه صنعتي با فن خنك كنندگي قطعا بيشتر از دستگاه هايي كه اين ويژگي را ندارد.

عدم باقي ماندن قهوه در دستگاه

يكي از مهم ترين مشكلات در آسياب قهوه اين است كه شما بعد از آسياب با درجه درشت يا درجه ريز مقدار زيادي بين 200 تا 300 گرم پرتي قهوه خواهيد داشت تا دوباره بتوانيد آسياب را روي درجه ديگري تنظيم كنيد. اين يعني اتلاف هزينه و زمان اين درحالي است كه برخي آسياب ها اين ميزان پرتي را به حداقل رسانده اند و يا پرتي آسياب قهوه در درجه بندي متنوع صفر است به عنوان مثال آسياب قهوه يوكار يكي از بهترين آسياب هاي ايراني است كه توانسته اين مشكل را به كلي حل كند و پرتي قهوه در آسياب هاي متنوع و پشت سرهم به صفر برسد؛ يعني شما در كسري از ثانيه بدون هيچ گونه باقي ماندن قهوه قبلي مي توانيد آسياب جديد خود را انجام دهيد.

درجه بندي متنوع در آسياب

بهترين آسياب قهوه صنعتي بايد به گونه اي باشد كه شما بتوانيد انواع آسياب از درجه بندي ريز، متوسط ، درشت و ... را با دقت زياد براي انواع دستگاه هاي قهوه ساز داشته باشيد از اين رو آسياب قهوه بايد بتواند در درجه بندي متنوع بهترين نتيجه را داشته باشد.

تيغه مقاوم و با كيفيت

مهم ترين نكته در عملكرد دستگاه آسياب داشتن يك تيغه مقاوم و با كيفيت است كه بتواند در آسياب دانه هاي سخت قهوه دوام بياورد و شكنندگي كمي داشته باشد. به بيان ساده تر استحكام بالايي داشته باشد تيغه هايي از جنس استيل و فولاد يكي از مقاوم ترين تيغه ها هستند.

بدنه محكم و رنگ بندي زيبا

داشتن بدنه محكم و با كيفيت در آسياب قهوه باعث سهولت در تميزي و دوام در طولاني مدت خواهد بود علاوه بر اين نوع رنگبندي و زيبايي ظاهري هم يك گزينه مهم به شمار مي آيد.

ضمانت و خدمات پس از فروش

در نظر داشته باشيد گارنتي و ضمانت كالا بسيار حائز اهميت است و نشان مي دهد كالا چقدر كيفيت لازم را دارد. از طرفي داشتن خدمات پس از فروش به شما كمك مي كند در صورت خرابي دستگاه يا قطعه به مشكل بر نخوريد و بتوانيد با هزينه مقرون به صرفه دستگاه را تعمير كنيد. يكي از مشكلات

 

اگر شما هم به دنبال بهترين قيمت آسياب قهوه صنعتي ايراني هستيد اين پست از دست ندهيد! قطعاً يكي از چالش هاي مهم براي انتخاب آسياب قهوه صنعتي داشتن ويژگي هاي خوب به همراه قيمت مناسب است كه ما در ادامه آن را بررسي خواهيم كرد.

ويژگي هاي آسياب قهوه صنعتي خوب

يكي از مهم ترين گزينه هاي انتخاب براي آسياب قهوه صنعتي داشتن بهترين ويژگي ها براي آسياب است كه برخي از آنها عبارتند از:

  • داشتن سرعت بالا براي آسياب قهوه
  • قدرت موتور فوق العاده براي خرد كردن
  • عدم باقي ماندن قهوه در محفظه و عدم پرتي زياد قهوه
  • عدم مخلوط شدن قهوه در تنظيم درجات متعدد و پشت سر هم
  • امكان داشتن تنظيم درجه براي سهولت در انتخاب نوع آسياب قهوه
  • محفظه قابل شستشو به منظور نظافت
  • قابليت جدا شدن هاپر از دستگاه
  • طراحي زيبا و رنگبندي متنوع در دستگاه آسياب قهوه
  • داراي فن خنك كنندگي قوي به منظور خنك نگه داشتن موتور
  • عدم برشته شدن قهوه در هنگام عملكرد زياد
  • تيغه مقاوم و با دوام براي آسياب دانه هاي سخت قهوه
  • انجام آسياب يكدست و يكنواخت در نتيجه نهايي
  • قيمت مناسب و منطقي
  • داراي ضمانت و خدمات پس از فروش

همه اين موارد در كنار يكديگر مي توانند بهترين آسياب قهوه صنعتي ايراني را فراهم كنند. اما كداميك از برندهاي ايراني توانسته همه اين موارد را رعايت كند. آيا آسياب قهوه صنعتي ايراني با اين مشخصات موجود است؟ در ادامه به اين مساله مي پردازيم.

قيمت آسياب قهوه صنعتي ايراني

همانطور كه مي دانيد همه آسياب هاي قهوه صنعتي خارجي نمي توانند خوب و مفير باشند برخي از آنها مشكلات زيادي در عملكرد دارند و در نهايت تعداد محدودي مي توانند نياز شما را به خوبي برآورده كنند. در نظر داشته باشيد دستگاه آسياب قهوه صنعتي خارجي بسيار گران بوده و در صورت خرابي، قطعات آنها در بازار به سختي يافت مي شود و با قيمت بالايي عرضه مي گردد. از اين رو تهيه آسياب قهوه صنعتي ايراني كه بتواند هزينه مقرون به صرفه اي داشته باشد و تمام نيازهاي شما را برآورده كند بهتر است.

 آسياب قهوه نيمه صنعتي يوكار 

قيمت اسياب قهوه نيمه صنعتي يوكار با داشتن تمام موارد استاندارد براي آسياب يكي از آسياب هاي قدرتمند ايراني است كه علاوه بر كيفيت توانسته قيمت مناسبي را هم داشته باشد. به همين دليل بسياري از كافه داران و قهوه فروشي ها از آن استفبال گسترده اي كرده اند.

مشخصات آسياب قهوه صنعتي ايراني يوكار

  • داراي قدرت موتور 2 تا 3 اسب بخار
  • ارتفاع دستگاه بدون هاپر 40 سانتي متر
  • ارتفاع هاپر: 25 سانتي متر و ظرفيت 5 كيلو گرم
  • داراي فن خنك كنندگي قوي براي مانع شدن از گرم شدن موتور
  • عدم برشته شدن قهوه در عملكرد بالاي دستگاه به علت داشتن فن خنك كنندگي
  • قابليت جدا شدن هاپر از دستگاه و قابل شستشو بودن
  • تنظيم درجه تا 23 درجه متنوع
  • داراي آهن ربا به منظور جذب فلزات و مانع ورورد آن به داخل محفظه
  • قطر تيغه 140 ميلي متر و جنس آلياژ فولادي مقاوم
  • قابليت آسياب قهوه ترك 65 كيلو در يك ساعت
  • قابليت اسياب اسپرسو 120 كيلو در يك ساعت
  • داراي يكسال ضمانت رايگان
  • خدمات پس از فروش در سراسر كشور
  • قيمت مناسب و منطقي نسبت به كارايي و دستگاه هاي مشابه
  • طراحي زيبا و منحصر به فرد با رنگيندي متنوع
  • بدنه از جنس فلز با پوشش رنگ استاتيك

اين اسياب توانسته يكي از بهترين آسياب هاي قهوه صنعتي ايراني باشد و در عين حال قيمت مناسبي داشته باشد. اين برند توانسته در سه مدل متنوع آسياب قهوه صنعتي ارائه كند كه هركدام با توجه به كارايي و ميزان قدرت مي تواند مناسب افراد مختلف باشد. آسياب قهوه صنعتي يوكار مدل 650 يك نمونه كاملاً صنعتي و قدرتمند است و مناسب براي قهوه فروش هاي بزرگ يا كافي شاپ هاي شلوغ مي باشد.

آسياب قهوه نيمه صنعتي يوكار مدل 420 يك نمونه نيمه صنعتي است كه بيشتر براي قهوه فروشي هاي متوسط مورد استفاده قرار ميگيرد و ظرفيت ان نسبت به مدل قبلي كمتر است اما كيفيت ، سرعت و دقت در هيچ كدام از نمونه ها متفاوت نيست و فقط ميزان ظرفيت كمتر است.

مدل سوم يك آسياب قهوه خانگي است كه بسيار حرفه اي و قدرتمند مي باشد و مدل 250 نام گذاري شده است. ايت نمونه مورد استقبال گسترده قرار گرفته و بسياري از افراد علاقمند به قهوه ، كافي شاپ هاي كوچك، رستوران داران و ... اين مدل را ترجيح مي دهند. زيرا نسبت به مدل هاي ديگر فضاي كمتري اشغال مي كند و قيمت مناسب تري دارد.

كاربرد آسياب قهوه صنعتي

همانطور كه از اسم آن پيداست آسياب قهوه صنعتي بيشتر در زمينه آسياب قهوه با حجم بالا مورد استفاده قرار ميگيرد. اما چه نيازي است كه ما از آسياب قهوه صنعتي استفاده كنيم و آسياب قهوه خانگي چه مشكلاتي دارند؟ د رنظر داشته باشيد آسياب هاي قهوه خانگي بيشتر براي مصارف خانگي مورد استفاده قرار ميگيرند و حتي برخي از آسياب ها را نيز پوشش نمي دهند. به عنوان مثال دستگاه آسياب قهوه ترك بيشتر صنعتي هستند و كمتر دستگاه آسياب خانگي مي تواند براي قهوه ترك آسياب كند. همچنين درجه بندي متنوع در دستگاه هاي آسياب قهوه خانگي وجود ندارند و يا محدود و با كيفيت پايين است. اين در حالي است كه در دستگاه آسياب قهوه صنعتي يا نيمه صنعتي شما اين مشكلات را نخواهيد داشت و به صورت حرفه اي مي توانيد در هر سطحي آسياب قهوه داشته باشيد. از اين رو داشتن آسياب قهوه صنعتي  براي مشاغل و حرفه هاي مرتبط با حوزه قهوه يكي از ضروريات اين شاخه است. اينكه شما در روز چقدر حجم قهوه براي آسياب داشته باشيد يا مشتريان شما روزانه چقدر هستند مشخص مي كند شما نيازمند كدام دستگاه هستيد!

نتيجه گيري:

با توجه به پيشرفت صنعت قهوه در كشور تقاضا براي خوردن و درست كردن قهوه نيز بالاتر رفته و افراد به دنبال روش هاي حرفه اي تر براي تهيه قهوه هستند. يكي از مهم ترين نكات براي تهيه قهوه بي عيب و نقص داشتن آسياب قهوه عالي و يكنواخت است. شما با خريد و قيمت آسياب قهوه حرفه اي يا نميه صنعتي خوب ايراني مي توانيد بهترين نتيجه گيري را با قيمت منطقي و مناسب داشته باشيد. توجه داشته باشيد آسياب قهوه صنعتي يوكار توانسته در نمايشگاه هاي صنعت قهوه رتبه دوم كسب كند و قابل رقابت با آسياب هاي خارجي باشد و رضايت مشتريان زيادي در داخل و خارج از كشور د ركارنامه خود داشته باشد.  براي اطلاعات بيشتر مي توانيد در سايت يوكار به نشاني uokar.ir  مراجعه كنيد.

منبع: https://www.etelanews.com/fa/news/271435/%D8%A8%D9%87%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%A8-%D9%82%D9%87%D9%88%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D9%88-%D9%86%DB%8C%D9%85%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C